sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Baila Afrika ja viikonlopun kuulumisia

Viikonloppu on mennyt vauhdilla! Eilen olin Tanssiteatteri ERIssä katsomassa Baila Afrika -esitystä. Se oli loistava yhdistelmä afrikkalaisia (lähinnä Benin-Togo -akselilta) rytmejä ja modernia jazztanssia. Muusikot ja tanssijat olivat kaikki todella lahjakkaita. Pidin todella paljon illan ideoineen Tiina Lindforsin tavasta "juontaa" iltaa. Hän jutteli esiintyjien ja yleisön kanssa, selitti soittimista ja vierailuistaan kulttuurikeskus Villa Karossa Beninissä. Tunnelma oli todella välitön ja yleisö sai osallistua ohjelmaan. Ja niin muuten se tekikin. Ei ollut jäyhää suomalaisuutta havaittavissa vaan tanssimme koko konkkaronkka afrikkalaisen musiikin tahdissa! :) Väliajalla oli tarjolla afrikkalaista ruokaa (kanaa tulisella pähkinäkastikkeella) ja viiniä. Ne kuuluivat pääsylipun hintaan. Kaiken kaikkiaan todella onnistunut ilta, josta käy kiittäminen ammattitaitoista ERIn porukkaa.

Mietin muuten illan mittaan, miten musta on hienoa, kuinka jotkut elättävät itsensä tekemällä luovaa työtä kuten tanssia tai musiikkia. Jotenkin tosi out there mun akateemiseen ajatteluun, mutta positiivisella tavalla ehdottomasti! Vaikka samat ahkeruus ja taitavuus tuollakin alalla palkitaan kuten muissakin töissä eli ehkä se ei vaadi tavallista enempää rohkeutta, vaikka niin musta tuntuu.

Kuvamateriaali jäi vähäiseksi, koska mua hävettää (!) ottaa kuvia ainoana henkilönä. Pari hätäistä kuvaa räpsäsin sen jälkeen, kun sain luvan kuvaamiseen. Kameran säätöihin en ehtinyt koskea, joten epätarkkoja kuvia syntyi hämärässä tilassa. Tuo häpeäminen on syy siihen, miksi kuvaan lopulta aika vähän. Mä en yleensä kehtaa kaivaa kameraa esiin, koska ajattelen....niin no, mitä muut ajattelevat.

Baila Afrikan esiintyjiä Tanssiteatteri ERIssä.
Tämä päivä taas on mennyt töissä ja sama meno jatkuu alkuviikosta (+ opiskelut siihen päälle), joten energiatasosta riippuen postaustahti saattaa hetkellisesti hidastua.

Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa kaikille! :)

5 kommenttia:

  1. Veditko Yoga Elaztic Boyzit tanssilattialla? Thihihihii

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, aluksi mietin, että täähän on kuin YEB (en jaksa kirjottaa koko nimeä), mutta ei onneksi. Oli ERIn porukka hiukka ammattitaitosempaa! ;)

      Poista
    2. Oliks ees juonto yhta elaztizta? X)
      Tanssitteko kaikki you included?

      Poista
    3. Yezz, me included! :) Heheh, ei, juonto ei myöskään ollut elaztizta. Hyvä niin! :)
      Luin muuten sun ekan kommentin ihan väärin... tai siis väärä hlömuoto, luin "vedettiinkö", siksi mun vastaus oli tollanen. :p

      Poista
    4. No en ma ees ollu huomannu sun vastauksen jouztavuutta X)

      Poista

Ilahdutit kommentillasi! Kiitos!