torstai 31. tammikuuta 2013

Lake Naivasha

Vielä yksi (tai no en lupaa, että tämä on viimeinen, hih!) Kenia-postaus. Tällä kertaa aiheena Naivasha-järven alue parin tunnin ajomatkan päässä Nairobista. Tie näiden paikkojen välillä on hyvä eikä liikennettä ole Kenian mittapuulla paljon. Lisäksi matkanvarrella voi ihailla näkymiä Isoon hautavajoamaan (Great Rift Valley). Naivasha-järven ympäristössä on useita lodgeja, jotka tarjoavat majoituksen ja safareita. Suosittuja majoituspaikkoja ovat mm. Simba Lodge, Chui Lodge ja Kiangazi House. Kaksi jälkimmäistä kuuluu Oserian Wildlife Lodgesiin. Se on yksityinen perheyritys, joka omistaa myös luonnonpuiston ja kukkaviljelmiä. Kukkaviljelmiä on muuten alueella todella paljon. Nykyään suurin osa esimerkiksi meillä myytävistä kalloista kasvatetaan juurikin Naivashan alueella.

Kiangazi House, jossa meidän porukka majoittui, on kaunis siirtomaatyylinen talo. Huoneita siellä on vain seitsemän (mikäli muistan oikein, heh) ja kenties juuri siitä syystä palvelu on erinomaista. Me olimme Kiangazissa viikko ennen joulua ja olimme ainoat vieraat (season peak alkaa vasta joulusta). Hintaan kuului safariajelu/-kävely aamupalan ja lounaan jälkeen (safarien ajankohdasta voi sopia oppaan kanssa). Lounas ja illallinen olivat valtavia ja ruoka yleisesti ottaen hyvää. Tosin mun makuuni liian suolaista. Talossa on kaunis allasalue, joka on kasvillisuuden keskellä piilossa. Altaan vesi on kaivovettä. Pidin Kiangazista todella paljon ja valitsisin saman paikan uudelleenkin.

Great Rift Valley


Kiangazi House

Näkymä altaalta järvelle (Kiangazi House)
Parasta näissä vähän pienemmissä paikoissa on se, että safareilla ei ole tungosta. Parempi ihmisille ja eläimille, molemmille. Naivashan alueella on mm. paljon erilaisia antilooppeja, seeproja, puhveleita, virtahepoja, kirahveja, sarvikuonoja, leopardeja ja (yksi) leijona. Norsuja ei ole eikä myöskään gepardeja. Ja mitä eläimiä näkee, se on sitten tuurista kiinni! :) Meidän opas oli hyvin asiantunteva ja kertoi paljon eri lajeista ja niiden tavoista. Hän tiesin myös eläinten lempipaikkoja. Silti meiltä jäi leopardi näkemättä. :)


Leijonan karjunta voi kantautua 12 kilometrin päähän. Ääni on vaikuttava!

Juuri kun oltiin puhuttu, kuinka virtahepo on vaarallisin eläin, juoksi yksi selän takaa ohi järvelle, glup! Onneksi se ei kokenut meitä uhaksi.


2 kommenttia:

  1. Hei, löysin vasta tänään ihanan blogisi ja oli ihan pakko lukea kaikki Kenian matkastasi. Kuvat ovat kerrassaan upeita, laita ihmeessä lisää! Nämä eivät todellakaan ole mitään tavallisia matkakuvia, vaikka kivahan niitä perinteisiä uima-allaskuviakin on talvella katsella. :)
    Meidän perheellä on ollut jo kauan safarihaaveita... ehkäpä ensi talvena.
    Kiitos tähänastisesta...jään odottelemaan, jos vielä innostuisit lisää kertomaan. :)
    -M-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos valtavasti M! Tosi mukavaa lukea tällaista palautetta! :)
      Jos teillä vaan on mahdollisuus lähteä safarille, niin suosittelen lämpimästi. Tykkään itse ihan perinteisistä kaupunkilomista myös, mutta Kenian matka oli kyllä ainutlaatuisen upea kokemus. Niin paljon nähtävää ja koettavaa! Siksi kuvia tuli otettua aika paljon eli voipi olla, että niitä tulee vielä lisääkin tänne blogiin! ;)

      Poista

Ilahdutit kommentillasi! Kiitos!