tiistai 23. lokakuuta 2012

Tiramisù

Jos haluaa piristystä makean muodossa, niin kannattaa jo nimen puolesta harkita tiramisùa. Lisäksi kyseessä on erittäin helppo ja herkullinen jälkiruoka! Valmistuskaan ei vie aikaa, koska uunia ei tarvita. Tosin herkku on parhaimmillaan tekeydyttyään pari tuntia jääkaapissa.

     Tiramisù

  • 2 kananmunaa
  • 50 g sokeria + kaksi ruokalusikallista valkuaisten joukkoon
  • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
  • Savoiardi-keksejä
  • kahvia
  • pinnalle sokeritonta kaakaojauhetta, esim. van Houten 

Keitä kahvi (itse tein espressoa, mutta tavallinen kahvi käy hyvin) ja anna jäähtyä. Erottele keltuaiset ja valkuiset toisistaan. Vatkaa keltuaiset sokeriin, kunnes seos on 
vaaleaa. Lisää mascarpone seokseen. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset ja 2 rkl sokeria kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto mascarpone-seoksen joukkoon varovasti sekoittaen. Kasta
 Savoiardi-keksit jäähtyneeseen kahviin ja laita vuokaan ensimmäiseksi
 kerrokseksi. Keksien päälle laita mascarponeseosta. Tee toinen samanmoinen kerros. Lopuksi ripottele pinnalle kaakaojauhetta. Anna tiramisùn tekeytyä jääkaapissa pari tuntia/ yön yli.

Näyttää kuvassa rumalle, mutta maku on erinomainen!


Eilen illalla nautin tiramisùn kanssa kupin espressoa (ylimääräisen, joka jäi yli keksien kostuttamisesta), tänään lounaalla ennen töihin lähtöä cappuccinon. Savoiardi-keksejäkin jää varmasti ylimääräisiä, niitä voi italialaiseen tapaan kastaa cappuccinoon, jos haluaa. :)

2 kommenttia:

  1. Kuulin jostain että tiramisu olisi parhaimmillaan jos se on saanut tekeytyä vuorokauden ajan jääkaapissa. :) Ja tuo kuvan tiramisu on minusta kaunis. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa! Vuorokausi jääkaapissa, ja tiramisù on parhaimmillaan. Kiitos! :)

      Poista

Ilahdutit kommentillasi! Kiitos!